ua en ru

США можуть вимагати від Росії закрити одне з генконсульств, - джерела

США можуть вимагати від Росії закрити одне з генконсульств, - джерела Фото: держсекретар США Рекс Тіллерсон (U. S. Air Force photo)

Одне з чотирьох генконсульств Росії в США можуть закрити

Сполучені Штати Америки у відповідь на скорочення дипломатичної місії в Росії можуть вимагати від російської сторони закрити одне з генконсульств на території США, пише видання "Комерсант" з посиланням на дипломатичні джерела.

Повідомляється, що питання закриття одного з російських консульств в США обговорювалося в Манілі на зустрічі держсекретаря Рекса Тіллерсона і міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова. Відзначимо, за підсумками тієї зустрічі глава Держдепу анонсував відповідь на рішення Росії про скорочення штату американських дипломатів у країні.

Також повідомляється, що на сьогодні в Росії у США три генконсульства: в Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі та Владивостоці. У той же час у Росії в США - чотири: в Нью-Йорку, Сан-Франциско, Сіетлі та Х'юстоні. На даний момент не ясно, яке з чотирьох генконсульств можуть закрити.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США до вересня дадуть відповідь Росії на скорочення штату дипмісії. У той же час Тіллерсон підкреслив, що на сьогодні США ще не визначилися з відповіддю.