ua en ru

США можуть відправити в Кувейт військовий резерв для боротьби з ІДІЛ, - Reuters

США можуть відправити в Кувейт військовий резерв для боротьби з ІДІЛ, - Reuters Фото: США можуть відправити у Кувейт військовослужбовців

Білий дім може ухвалити таке рішення у зв'язку з наступом на бойовиків коаліцій в Сирії та Іраку

Адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає можливість відправки до Кувейту до 1 тис. американських військовослужбовців як резерв для боротьби з терористичною організацією «Ісламська держава» (ІДІЛ). Про це повідомили неназвані джерела агентства Reuters.

Зі слів співрозмовників агентства, таке рішення може бути ухвалене в Білому домі в зв'язку з посиленням наступу на бойовиків підтримуваними США антитерористичними коаліціями в Сирії та Іраку.

Прибічники такого рішення вважають, що військовий резерв надасть командувачем США на місцях більшу гнучкість, що дасть змогу швидко реагувати на "непередбачені випадки і проблеми" на полі бою.

За інформацією агентства, розгортання нових військ відрізнятиметься від нинішньої присутності американських підрозділів у Кувейті.

Виданню не відомо, чи підтримує пропозицію про направлення військового резерву до Кувейту міністр оборони США Джим Меттіс.

Прес-секретар Пентагону капітан Джефф Девіс відмовився коментувати ініціативи, які розглядаються в Білому домі.

Нагадаємо, США перекинули в Сирію додаткові підрозділи морської піхоти для участі у визволенні міста Ракки, яке вважається столицею ІДІЛ.