ua en ru

США можуть відкрити посольство в Північній Кореї, - джерела

США можуть відкрити посольство в Північній Кореї, - джерела Фото: Кім Чен Ин і Дональд Трамп (колаж РБК-Україна)

Вашингтон розглядає надання гумдопомоги КНДР в обмін на відмову від ядерної зброї

Адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає можливість відкриття посольства у Північній Кореї, а також надання гуманітарної допомоги в обмін на денуклеаризацію. Про це повідомляє південнокорейська газета Dong-a Ilbo з посиланням на джерела в уряді США.

За даними джерел, США розглядають план часткової нормалізації відносин з Північною Кореєю, якщо майбутній двосторонній саміт ознаменується прогресом в питанні денуклеаризації. За даними газети, сторони вже обговорювали питання відкриття посольства США в Пхеньяні. У той же час на даний момент такі заходи як пом'якшення санкцій відносно Північної Кореї виключені.

Також повідомляється, що Вашингтон розглядає варіант з наданням гуманітарної допомоги КНДР в обмін на відмову від ядерної зброї.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп на саміті з КНДР вимагатиме провести денуклеаризацію до кінця року. Зазначимо, Трамп виступає проти поетапної денуклеаризації, на якій наполягає Пхеньян. Це пов'язано з тим, що раніше Північна Корея, як правило, відмовлялася виконувати взяті зобов'язання.