ua en ru

Трамп на саміті з КНДР вимагатиме провести денуклеаризацію до кінця року, - джерела

Трамп на саміті з КНДР вимагатиме провести денуклеаризацію до кінця року, - джерела Фото: Дональд Трамп (flickr.com/gageskidmore)

Президент США буде наполягати на ядерному роззброєнні КНДР у найкоротші терміни

Президент США Дональд Трамп на саміті з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином вимагатиме провести денуклеаризацію КНДР до кінця 2018 року. Про це з посиланням на дипломатичні джерела у Вашингтоні повідомляє південнокорейська газета The Chosun Ilbo.

Повідомляється, що США і Північна Корея готують порядок денний двостороннього саміту і, найімовірніше, оголосять місце та строки його проведення вже на наступному тижні. У той же час, за словами джерела, Трамп вимагатиме провести денуклеаризацію КНДР протягом шести місяців або до кінця року.

Також повідомляється, що президент США виступає проти поетапної денуклеаризації, на якій наполягає Пхеньян. Це пов'язано з тим, що раніше Північна Корея, як правило, відмовлялася виконувати взяті зобов'язання.

Крім того, представник бюро Держдепартаменту США у справах Східної Азії і Тихоокеанського регіону Катріна Адамс зазначила, що адміністрація Трампа не зацікавлена в будь-яких переговорах, які дозволили б КНДР виграти час.

Нагадаємо, раніше Трамп назвав можливі терміни зустрічі з Кім Чен Ином. Зокрема, президент США очікує проведення саміту в травні або на початку червня 2018 року.