ua en ru

США можуть залишити в Середземному морі авіаносець для стримування РФ, - джерела

США можуть залишити в Середземному морі авіаносець для стримування РФ, - джерела Фото: авіаносець USS Harry S. Truman (U. S. Navy)

На даний момент авіаносна група направляється в Перську затоку

Сполучені Штати Америки можуть залишити в Середземному морі авіаносець USS Harry S. Truman для стримування Російської Федерації. Про це пише Defense News з посиланням на джерела в Пентагоні.

Повідомляється, що авіаносна група, яка направляється до Перської затоку на чолі з авіаносцем USS Harry S. Truman, може залишитися в Середземному морі в зв'язку із зростаючим впливом Росії в регіоні. У той же час остаточне рішення ще не прийнято. На даний момент вирішується питання про те, чи піде він далі до Суецького каналу, щоб пройти до Перської затоки через Червоне море.

Також повідомляється, що Пентагон розглядає можливість залишити авіаносець в Середземному морі через зміни у військовій доктрині, в якій головним пріоритетом названо протистояння державам.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ударна група флоту США вийшла в Середземне море. До її складу крім авіаносця входять ракетний крейсер Normandie, ракетні есмінці Arleigh Burke, Bulkily, Forrest Sherman і Farragut. В поході до них приєднається фрегат ВМС Німеччини Hessen, а також американські ракетні есмінці Jason Dunham і The Sullivans.