ua en ru

США в кінці 2015 року розмістили дві групи спецназу в Лівії

США в кінці 2015 року розмістили дві групи спецназу в Лівії Фото: США розмістили дві групи спецназу в Лівії

Військові повинні були заручитися підтримкою місцевих збройних формувань

Сполучені Штати Америки (США) розмістили дві групи спецназу на території Лівії в кінці 2015 року. Про це повідомила газета The Washington Post.

"Американський спецназ був розміщений на двох базах, розташованих на сході і заході Лівії в кінці 2015 року", - йдеться в повідомленні.


Наголошується, що військовослужбовці повинні були заручитися підтримкою місцевих збройних формувань у боротьбі з бойовиками терористичного угруповання "Ісламська держава".

"Дві групи, в які увійшли менше 25 військовослужбовців, які діють на території міст Місурата і Бенгазі з метою пошуку потенційних союзників серед місцевих збройних формувань та збору розвідданих", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється також, що за оновленими даними американської розвідки, у Лівії зараз знаходяться близько 4-6 тис. бойовиків ІД, що приблизно в два рази більше порівняно з їх чисельністю 12-18 місяців тому.

Нагадаємо, доходи терористичної угруповання "Ісламська держава" від продажу нафти зменшилися приблизно вдвічі до 250 млн доларів на рік.