ua en ru

У США до кінця 2019-го видобуток нафти досягне 12 млн барелів на добу

У США до кінця 2019-го видобуток нафти досягне 12 млн барелів на добу Фото: видобуток нафти (РБК-Україна)

EIA очікує, що дорога нафта підштовхне вгору роздрібні ціни на бензин в США

Видобуток нафти в Сполучених Штатах Америки (США) збільшиться до 12 мільйонів барелів на добу до четвертого кварталу 2019 року. Про це свідчить прогноз Управління енергетичної інформації (EIA), передає Reuters.

Так, згідно з щомісячним огляду EIA, в наступному році обсяг виробництва сировини в Штатах в середньому збільшиться на 1,14 мільйона барелів на добу в річному вираженні до 11,86 мільйона барелів на добу. При цьому в своєму квітневому огляді управління прогнозувало зростання на 750.000 барелів на добу до 11,44 мільйона барелів на добу в 2019 році в порівнянні з попереднім роком.

Відзначається, що оцінка відомства нафтовидобутку в США на четвертий квартал 2019-го перевищує попередній прогноз приблизно на 500.000 барелів на добу, а в цілому з січня Управління підвищило прогноз більш ніж на 1 мільйон барелів нафти в добу.

Крім того, за розрахунками EIA, в поточному році видобуток нафти в США виросте на 1,37 мільйона барелів на добу в річному вираженні до 10,72 мільйона барелів на добу. При цьому EIA зберегло прогноз попиту на нафту в США на рівні 20,38 мільйона барелів на добу в 2018 році і трохи знизило на наступний рік - до 20,64 мільйона барелів на добу. А попередній прогноз показував зростання до 20,70 мільйона барелів на добу.

Підкреслимо, що EIA також очікує, що дорога нафта підштовхне вгору роздрібні ціни на бензин у США, які, за прогнозами управління, будуть триматися близько 3 доларів за галон протягом літнього сезону.

Нагадаємо, після заяв глави США Дональда Трампа про готовність згорнути ядерну угоду з третім за обсягами видобутку членом ОПЕК, міжнародні нафтотрейдери почали уникати угод з купівлі нафти в Ірані.