ua en ru

США і Китай домовилися продовжити торгові переговори в вересні

США і Китай домовилися продовжити торгові переговори в вересні Ілюстративне фото (GettyImages)

Наступний раунд переговорів проведуть у Вашингтоні

У Шанхаї завершився черговий раунд торговельних переговорів між США та КНР, в результаті яких було прийнято рішення зустрітися у вересні в США. Про це пише "Голос Америки".

Білий дім назвав минулі переговори конструктивними, зазначивши, що серед тем, які обговорювалися на переговорах, були "примусова передача технологій, права інтелектуальної власності, послуги, нетарифні бар'єри і сільське господарство".

У заяві також йдеться, що США чекають, що "переговори щодо торговельної угоди, обов'язкової для виконання, продовжаться у Вашингтоні на початку вересня".

Китайське державне інформагентство "Сіньхуа" повідомило, що переговори були "відвертими, високоефективними і конструктивними" і що учасники переговорів обговорили питання про збільшення китайських закупівель сільськогосподарської продукції США".

Раніше повідомлялося, що останній раунд китайсько-американських переговорів з торгових питань завершився раніше наміченого терміну.

РБК-Україна писало, що Китай і США після більш ніж двомісячної перерви відновили переговори з торгових питань. Це був вже 12 за рахунком раунду консультацій, який цього разу проходив у Шанхаї протягом двох днів - 30-31 липня.