ua en ru

США, Канада і Мексика хочуть разом провести чемпіонат світу-2026

США, Канада і Мексика хочуть разом провести чемпіонат світу-2026 Фото: Церемонія відкриття чемпіонату світу 1994 року в США

Остаточне рішення щодо висунення заявки буде ухвалено в цьому році

США, Канада і Мексика націлені на подачу спільної заявки на проведення чемпіонату світу з футболу 2026 року. Про це заявив президент Конфедерації футболу Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну (КОНКАКАФ) Віктор Монтальяни, передає The Guardian.

"Канада, США та Мексика націлені на спільну заявку, така ідея існує вже певний час, обговорення триває. Це дуже цікава пропозиція, якщо воно буде втілено. Були тільки позитивні відгуки з цього приводу, це дуже сильний крок, який може зробити футбол, щоб об'єднати країни", - сказав Монтальяни.

Голова КОНКАКАФ також додав, що спільна заявка США, Канади та Мексики буде відповідати новому формату турніру. Остаточне рішення щодо висунення заявки, ймовірно, буде прийнято в цьому році.

У січні в Цюріху рада ФІФА схвалила збільшення числа учасників фінальної частини чемпіонатів світу з 32 до 48 команд, починаючи з турніру 2026 року.

Нагадаємо, президент ФІФА Джанні Інфантіно заявив, що чемпіонат світу 2026 року може пройти в декількох країнах.