ua en ru

У США припустили міжнародну ізоляцію Росії за підтримки Асада

У США припустили міжнародну ізоляцію Росії за підтримки Асада Фото: Джошуа Ернест

РФ пригрозили міжнародною ізоляцією

Росія може зіткнутися з міжнародною ізоляцією, якщо вона продовжить підтримувати Президента Сирії Башара Асада. Про це заявив прес-секретар Білого дому Джошуа Ернест, передає ТАСС.

Ернест заявив, що якщо РФ не приєднається до міжнародної коаліції, яка проводить антитерористичну операцію в Іраку і Сирії і буде підтримувати Асада, то це "ізолює їх від міжнародного співтовариства ще більше".

"Вони б виконували завдання, протилежні тим, що стоять перед близько 60 країнами, які в рамках коаліції на чолі з США борються з "Ісламським державою", - зазначив прес-секретар.

Нагадаємо, Bloomberg з посиланням на дипломатичні джерела з Росії, Саудівської Аравії і США, а також на представників сирійської опозиції повідомив, що Росія може підтримати відсторонення від влади Президента Сирії Башара Асада.

Зокрема, повідомлялося, що в червні 2015 р., коли переговори про долю Башара Асада почалися, Путін приймав у Москві саудівського принца Мохаммеда, міністра оборони Саудівської Аравії. Також повідомлялося, що Саудівська Аравія є основним опонентом Асада в близькосхідному регіоні.

За словами російських і американських дипломатичних джерел, Москва і Вашингтон розглядають сценарій, при якому Асад буде усунений від влади, але при цьому залишиться тимчасовим главою держави.