ua en ru

Росія може підтримати відсторонення Асада від влади, - Bloomberg

Росія може підтримати відсторонення Асада від влади, - Bloomberg Фото: Башар Асад

Москва і Вашингтон розглядають сценарій, при якому Асад буде усунений від влади, але при цьому залишиться тимчасовим главою держави

Росія може підтримати відсторонення від влади Президента Сирії Башара Асада. Москва веде про це переговори як мінімум з червня, повідомляє Bloomberg з посиланням на дипломатичні джерела з Росії, Саудівської Аравії і США, а також на представників сирійської опозиції.

Відзначається, що в червні 2015 р., коли переговори про долю Асада почалися, Путін приймав у Москві саудівського принца Мохаммеда, міністра оборони Саудівської Аравії. Також повідомляється, що Саудівська Аравія є основним опонентом Асада в близькосхідному регіоні.

За словами російських і американських дипломатичних джерел, Москва і Вашингтон розглядають сценарій, при якому Асад буде усунений від влади, але при цьому залишиться тимчасовим главою держави.

З іншого боку, останнім часом з'являються повідомлення про те, що Росія збільшує військову присутність в Сирії.

Нагадаємо, РФ будує злітно-посадкову смугу в сирійській провінції Латакія, яка є оплотом Президента Башара Асада, і направила туди сотні техніків і військових радників.