ua en ru

США готові задіяти нові санкції проти РФ через дії щодо України, - Керрі

США готові задіяти нові санкції проти Росії через її дій стосовно України.

США готові задіяти нові санкції проти Росії через її дій стосовно України. Про це журналістам заявив державний секретар США Джон Керрі (на фото), передає прес-служба Держдепартаменту США.

"Сім днів (з моменту підписання женевських домовленостей, - ред.), дві протилежні реакції (України і Росії, - ред.) і одна правда, яку не можна ігнорувати: світ буде об'єднуватися заради України. Так що я змушений повторити. Вікно для зміни курсу закривається. Президент Путін і Росія стоять перед вибором. Якщо Росія обере шлях деескалації, міжнародне співтовариство - всі ми - будемо це тільки вітати. Якщо Росія цього не зробить, світ переконається, що це обійдеться Росії ще більш дорогою ціною. І, як заявив раніше Президент Обама, ми готові діяти", - заявив Керрі.

Раніше він запропонував міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову публічно закликати роззброїтися проросійських активістів у східних областях України та попередив про посилення санкцій проти Росії у разі відсутності прогресу у виконанні женевських угод.

Нагадаємо, 24 квітня українські силовики активізували антитерористичну операцію на сході України. Так, підрозділи МВС знищили три блокпости в Слов'янську (Донецька область), в результаті чого загинули п'ять сепаратистів. У відповідь РФ почала проводити активні військові навчання біля кордону з Україною.

У свою чергу в.о. Президента України Олександр Турчинов заявив, що Україна, незважаючи на подібні дії РФ, продовжує антитерористичну операцію. Він також закликав Росію відвести війська від східних кордонів України.

Раніше США за приєднання Росією Криму ввели санкції проти низки російських парламентарів, чиновників, силовиків і бізнесменів-мільярдерів, заморозивши їх активи і ввівши заборону на в'їзд.