ua en ru

США готові виділити Палестині 75 млн дол. на розвиток інфраструктури, - Керрі

Державний секретар США Джон Керрі заявив, що його країна готова виділити Палестині додаткові 75 млн дол. на розвиток інфраструктури, передає Associated Press.

Очікується, що зазначені кошти підуть на розвиток дорожнього сполучення, будівництво шкіл і на інші інфраструктурні проекти, а також на створення робочих місць у цілому. За словами представників делегації Держдепартаменту США, основна мета такої допомоги - продемонструвати палестинському народу вигоду від міжнародного співробітництва і схилити їх до продовження переговорів з Ізраїлем.

Раніше США вже направляли фінансову допомогу на вдосконалення палестинської інфраструктури. Оголошена Керрі нова програма доведе цю суму до 100 млн дол.

Свою заяву держсекретар США зробив у Віфлеємі на зустрічі з главою Палестинської автономії Махмудом Аббасом. Раніше сьогодні Керрі провів зустріч з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху. Ця поїздка здійснена Керрі в рамках його турне по Старому Світу (раніше він вже відвідав Єгипет, Саудівську Аравію та Польщу).