ua en ru

США поки не мають наміру співпрацювати з РФ в Сирії, - Washington Post

США поки не мають наміру співпрацювати з РФ в Сирії, - Washington Post Фото: РФ повинна виконувати свої зобов'язання в Сирії

У США заявляють про необхідність виконання Росією своїх зобов'язань та міжнародного права

Міністр оборони США Джеймс Меттіс під час візиту в штаб-квартиру НАТО в Брюсселі заявив про відсутність в даний час умов для спільних воєнних дій США і Росії в Сирії. Про це повідомляє The Washington Post.

За його словами, Москва повинна в першу чергу "показати себе".

"Ми не в змозі прямо зараз співпрацювати з Росією на військовому рівні. Але наші політичні лідери будуть намагатися знайти спільну мову або спільний шлях, при якому Росія, виконуючи свої зобов'язання, може повернутися до партнерства з НАТО ", - сказав Меттіс.

Наголошується, що вище військове керівництво США і адміністрація Барака Обами в минулому році обговорювали можливість діалогу з Росією по Сирії, але тодішній міністр оборони Ештон Б. Картер не дав хід цій ідеї.

Нагадаємо, раніше Центральне розвідувальне управління США призупинило програму військової допомоги повстанцям на північному заході Сирії. Це могло статися через атаки джихадистів на їхні позиції в минулому місяці.