ua en ru

США готові узгодити санкції проти Росії на саміті G7

Сполучені штати Америки готові узгодити санкції проти Росії на саміті "Великої сімки" (G7).

Сполучені штати Америки готові узгодити санкції проти Росії на саміті "Великої сімки" (G7). Про це пише DW.

Сполучені Штати знову загрожують Росії санкціями, враховуючи українська криза. Уряд у Москві має використовувати свій вплив на озброєних сепаратистів у східних регіонах України і публічно закликати їх скласти зброю. Крім того, від Росії вимагають зупинити потік зброї і бойовиків через кордон з Україною, передає Reuters з посиланням на повідомлення адміністрації президента США.

У разі, якщо Москва не прислухається до закликів, Вашингтон готовий спільно з іншими країнами Великої сімки узгодити нові економічні санкції проти Росії, йдеться в повідомленні.

Новими санкціями Москві погрожують і європейські країни - Німеччина і Франція. У неділю, 22 червня, канцлер Німеччини Ангела Меркель і Президент Франції Франсуа Олланд провели телефонні розмови з російським президентом Володимиром Путіним. У тому випадку, якщо Росія не зробить свого внеску в деэскалацию ситуації на сході України, обидва європейських лідера пригрозили Москві введенням наступних санкцій.

Раніше вже повідомлялося про те, що введення нових санкцій проти Росії можуть обговорити лідери країн ЄС, які зберуться у п'ятницю на саміт у Брюсселі. Розширення економічних санкцій проти Москви може статися в разі драматичного загострення подій в Україні, пояснюють європейські дипломати.