ua en ru

США готові піти на ескалацію конфлікту в Україні, - Медведчук

США готові профінансувати новий етап протистоянь і агресії в Україні. Такий висновок робить лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук на основі заяв представників "партії війни" Штатів - сенатора Джона Маккейна і колишнього радника президента США Збігнєва Бжезинського.

За словами Медведчука, політики настійно рекомендують президентові Бараку Обамі озброїти Україну, щоб та могла впевненіше "боротися" і "протидіяти".

"До останнього часу участь США в українських подіях носила "консультативний" характер: дипломати і співробітники спецслужб давали поради та рекомендації новій владі (досить згадати візит глави ЦРУ Джона Бреннана на вікенд до Києва перед початком спецоперацій на південному сході України). Однак заяви ветеранів американської дипломатії можна розцінювати як перехід до гарячої фази українського конфлікту. Вона, швидше за все, вже почалася, але розвиток подій, схоже, не влаштовує заокеанських "яструбів", - зазначив політик.

Лідер руху наголошує, що на думку відомого американського економіста і публіциста Пола Крейга Робертса, "Вашингтон не зацікавлений у вирішенні кризи в Україні. Зазнавши невдачі в захопленні країни і витісненні Росії з військово-морської бази на Чорному морі, Вашингтон знайшов нові можливості в умовах кризи".

"100 мільйонів доларів, які США нібито пропонують виділити Україні в якості військової допомоги, аж ніяк не є інвестиціями в український ОПК. Ці гроші підуть на ескалацію агресії і спровокують нові конфлікти і протистояння в країні.Такова справжня мета США", - резюмує Медведчук.