ua en ru

США готові постачати озброєння для України, - радник Трампа

США готові постачати озброєння для України, - радник Трампа Фото: радник президента США Герберт Макмастер (commons.wikimedia.org)

Це ґрунтується на наданні нелетального озброєння

Сполучені Штати Америки готові постачати Україні озброєння та зміцнювати її оборонну здатність. Про це сказав радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Герберт МакМастер в інтерв'ю телеканалу Fox News.

"Ми продовжимо зміцнювати оборонні можливості України. Це ґрунтується на наданні нелетального озброєння", - заявив МакМастер.

Також додав, що Україна зараз робить суттєві кроки по реалізації важливих урядових реформ, а також для реформування війська.

"І я думаю, що Росії буде надзвичайно складно досягнути значних успіхів у розширенні території, яку вони контролюють після вторгнення в Україну", - сказав радник президента США.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що до кінця року Збройні сили України отримають ще понад 1 тис. одиниць озброєння та військової техніки. Загалом, протягом 2017 року Збройним силам України вже передано близько 1300 одиниць озброєння та військової техніки, понад 22 тис. ракет та інших боєприпасів.