ua en ru

США готові підтримати справедливі вибори Президента України у 2015 р.

США готові підтримати справедливі вибори Президента України у 2015 р.

США готові підтримати справедливі вибори Президента України у 2015 р. Про це заявила помічник держсекретаря США з європейських та євразійських справ Вікторія Нуланд під час виступу на засіданні Комітету Сенату США з міжнародних справ.

"Сполучені Штати будуть працювати над тим, щоб підтримувати вільні та справедливі президентські вибори в 2015 році", - зазначила Нуланд.

За її словами, виборів до Верховної Ради 15 грудня 2013 р. були проведені не у відповідності з міжнародними стандартами, особливо в ході виборчої кампанії.

"Ми закликаємо владу України ретельно розслідувати всі повідомлення про порушення і засудити осіб, відповідальних за ці порушення", - підкреслила Нуланд.

Що стосується виборів-2015, то, за словами Нуланд, допомога США буде полягати в наданні підтримки спостерігачам за виборами, незалежним ЗМІ.

"Зусилля Сполучених Штатів будуть спрямовані на підтримку цілісності процесу, а не підтримку будь-яких конкретних кандидатів чи партій. Як і вся наша політика щодо України, наша допомога буде ретельно координуватися з ЄС", - заявила представник Держдепу.