ua en ru

США і Німеччина просили Україну не починати яких-небудь активних дій у 2014 році

США і Німеччина просили Україну не починати яких-небудь активних дій у 2014 році Фото: Валентин Наливайченко

За словами Наливайченка, активні дії з боку України могли б стати приводом для широкомасштабного сухопутного вторгнення РФ

Сполучені Штати Америки (США) і Німеччина просили Україну не починати яких-небудь активних дій в 2014 році, які могли б стати приводом для широкомасштабного сухопутного вторгнення Російської Федерації (РФ). Про це заявив на засіданні Ради національної безпеки і оборони (РНБО) екс-глава СБУ Валентин Наливайченко, йдеться в стенограмі засідання від 28 лютого 2014.

Так, повідомляється, що Наливайченко на засіданні РНБО заявив, що Росія готова ввести війська в Україну, а Захід просить Київ не починати активних дій.

"Інформація, що надходить по нашим каналам, повністю підтверджує готовність Росії до введення військ, які концентруються уздовж нашого кордону. І американці, і німці - всі в один голос просять нас не починати яких-небудь активних дій, так як, за даними їх досліджень, Путін використовує це для початку широкомасштабного сухопутного вторгнення", - заявив він.

Він також зазначив, що "ми повинні почути західних партнерів, а їм потрібен час для прийняття рішень".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна в березні 2014 року, коли Росія анексувала Крим, могла зібрати лише 5 тисяч боєздатних військовослужбовців.