ua en ru

США і ще 16 країн погрожують не визнати результат виборів у Венесуелі

США і ще 16 країн погрожують не визнати результат виборів у Венесуелі Фото: голосування у Венесуелі (youtube.com/CGTN America)

Із таким застереженням виступили учасники Саміту Америк у столиці Перу Лімі

США та 16 країн Латинської Америки погрожують не визнати заплановані на 20 травня 2018 року президентські вибори у Венесуелі. Таке застереження містить спільна заява учасників Саміту Америк, що проводиться в столиці Перу Лімі, передає DW.

За умов, котрі панують зараз у Венесуелі, не можна розраховувати на "легітимність" та "переконливість" голосування та його результатів, йдеться в спільній заяві.

Своэю чергою віце-президент США Майкл Пенс назвав майбутні вибори у Венесуелі "обманом". На пленарному засіданні саміту він також пообіцяв, що Вашингтон і надалі чинитиме спільно зі своїми союзниками "тиск" на Каракас, щоб відновити демократію в цій південноамериканській країні.

Учасники зустрічі також заявили, що венесуельське керівництво, якщо воно прагне визнання виборів учасниками американського саміту, має надати "гарантії" прозорого перебігу голосування, звільнити політичних в'язнів та допустити до участі у виборах опозиціонерів.

Наприкінці лютого чинний президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив про рішення висувати свою кандидатуру на перевиборах. Наступний президент має керувати країною до 2025 року.

Нагадаємо, раніше президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив про свій намір деномінувати національну валюту.