ua en ru

США і ЄС продовжать переговори щодо мит на сталь та алюміній

США і ЄС продовжать переговори щодо мит на сталь та алюміній Фото: Сесилія Мальмстрьом (flickr.com-europaportalen.se)

Оскільки нинішні перемовини не принесли "швидкої ясності"

Перемовини між Євроcоюзом і США щодо звільнення від мит на імпорт сталі та алюмінію, запроваджені Вашингтоном, буде продовжено наступного тижня, оскільки нинішні перемовини не принесли "швидкої ясності". Про це заявила єврокомісар із питань торгівлі Сесилія Мальмстрьом 10 березня, після зустрічі з уповноваженим США з питань торгівлі Робертом Лайтхайзером, передає DW.

Зазначено, що в цій зустрічі також брав участь міністр економіки Японії Хіросіге Секо, чия країна теж прагне домовитися зі США про звільнення від нових мит.

Як повідомила Мальмстрьом, до цього часу не стало зрозуміло, як саме США уявляють собі механізми, за якими певні країни можуть бути звільнені від мит.

"Як близький безпековий та торговельний партнер США, ЄС має бути виключений з анонсованих заходів", - наголосила єврокомісар.

Раніше Мальмстрьом заявила, що якщо високі мита будуть дійсно запроваджені, ЄС звернеться до Світової організації торгівлі й заручатиметься підтримкою у цьому з боку інших великих виробників сталі - Канади, Бразилії, Японії або Китаю. Крім того, Євросоюз може запровадити спецмита на сталь та алюміній, а також мотоцикли, віскі, джинси, горіхове масло, апельсиновий сік та інші популярні товари зі США.

Нагадаємо, 8 березня президент США Дональд Трамп офіційно оголосив, що запроваджує 25-відсоткове мито на імпорт сталі та 10-відсоткові ввізні мита для імпортного алюмінію. Ці зміни набудуть чинності за два тижні.