ua en ru

Трамп оголосив про введення мит на імпорт сталі і алюмінію до США

Трамп оголосив про введення мит на імпорт сталі і алюмінію до США Фото: Дональд Трамп (flickr.com/gageskidmore)

США вводять мита для захисту американських металургів

Президент США Дональд Трамп оголосив про введення мит на імпорт сталі і алюмінію, а відповідний указ підпише наступного тижня. Про це Трамп заявив у Білому домі на зустрічі з представниками найбільших металургійних компаній, передає Bloomberg.

"Ми встановимо мита на ввезення сталі та алюмінію. Десь наступного тижня я підпишу відповідний указ, і ви вперше за довгий час отримаєте захист", - заявив Трамп, звертаючись до металургів.

За його словами, мова йде 25% мита на імпорт сталі і 10% на ввезення алюмінію. Bloomberg підкреслює, що це найжорсткіший варіант обмежень з тих, що пропонувало Міністерство торгівлі США. Мита вводяться у зв'язку із забезпеченням національної безпеки США.

Bloomberg передбачає, що рішення Трампа може призвести до заходів у відповідь з боку Китаю, який лідирує по виробництву сталі та алюмінію. В даному випадку Пекін може піти на обмеження імпорту соєвих бобів з США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США готові ввести "сталеві мита" для Росії. У Міністерстві торгівлі заявляли, що якість імпортованого металу "загрожує порушити національну безпеку США".