ua en ru

США і ЄС закликали владу і протестуючих в Молдові до діалогу

США і ЄС закликали владу і протестуючих в Молдові до діалогу Фото: протести в Молдові

Федеріка Могерини стежить за ситуацією

США і ЄС закликають всі сторони сутички біля стін парламенту в Кишиневі (Молдова) проявляти стриманість і спокій. Відповідні заяви опубліковані на сайті зовнішньополітичної служби ЄС і в Facebook американського посольства в Молдові.

"Сполучені Штати закликають до спокою і стриманості протестувальників і поліцейських в Кишиневі. Ми закликаємо всі сторони утриматися від дествий, що провокують або закликають до насильства. Ми продовжуємо закликати владу до негайної зустрічі з протестуючими і до розгляду питань, що викликають їх занепокоєння, у відкритій і прозорій формі", - йдеться в повідомленні американського посольства.

The United States calls for calm and restraint on the part of protestors and police in Chisinau. We urge all sides to...

Опубликовано U.S. Embassy Moldova 20 января 2016 г.

В ЄС також закликає всі сторони до діалогу.

"Європейський союз закликає всі сторони до спокою і стриманості. Ми закликаємо всі сторони вступити в діалог і знайти вихід для Молдови", - відзначають в ЄС.

Також повідомляється, що Верховний представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могерини знаходиться в тісному контакті з делегацією Євросоюзу в Кишиневі і стежить за ситуацією.

Нагадаємо, в Кишиневі сьогодні мітингувальники проти кандидата в прем'єр-міністри Молдови Павла Філіпа увірвалися в будівлю парламенту після його обрання.