ua en ru

США, ЄС і НАТО заявили, що поважають вирок трибуналу щодо Младича

США, ЄС і НАТО заявили, що поважають вирок трибуналу щодо Младича Фото: Ратко Младич (twitter.com-ovokosovo)

Суд у Гаазі засудив колишнього командувача армії боснійських сербів Ратко Младича до довічного ув’язнення

У США, Євросоюзі та НАТО заявили, що поважають рішення Міжнародного кримінального трибуналу ООН у справах колишньої Югославії щодо довічного ув’язнення для генерала Ратко Младича, колишнього командувача збройних сил боснійських сербів. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Ми й надалі будемо вшановувати пам’ять жертв жахливих злочинів, скоєних у колишній Югославії. Ми закликаємо країни та народи регіону утримуватися від риторики розбіжностей і працювати разом задля побудови кращого майбутнього", - йдеться в повідомленні за підсумками брифінгу у Держдепартаменті.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, у свою чергу, заявив, що рішення "демонструє, що верховенство права - в дії".

Про повагу до рішення трибуналу заявили і в ЄС, зазначивши, що воно стосується "деяких темних, найбільш трагічних подій" в недавній історії Західних Балкан та Європи.

Нагадаємо, колишній командувач армії боснійських сербів Ратко Младич рішенням Міжнародного трибуналу по колишній Югославії був визнаний винним у геноциді і військових злочинах, у Гаазі йому присудили довічне ув'язнення