ua en ru

У США є дані про командирів російських військ на Донбасі, - Волкер

У США є дані про командирів російських військ на Донбасі, - Волкер Фото: Курт Волкер (flickr.com/nato)

Крім регулярних військ, Росія активно залучає до участі у гібридній війні проти України військових-контрактників

У Сполучених Штатів Америки (США) є дані про чисельність, організації та командування регулярних російських військ на Донбасі. Про це повідомив спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер, передають російські ЗМІ.

Також Волкер зазначив, що, крім регулярних військ, Росія активно залучає до участі у гібридній війні проти України військових-контрактників.

"Ми дуже ретельно вивчили це питання. У нас є дуже хороша інформація про командирів, ланцюжок командування, типи військ, їх фінансування, чисельність військовослужбовців регулярної російської армії, чисельність спеціалізованих підрозділів, а більшу частину сил складають контрактники", - підкреслив він.

Спецпредставник США нагадав про те, що безпосереднє управління "армійськими корпусами" окупаційних військ здійснюють офіцери Збройних сил РФ.

"Здійснюється безпосереднє російське командування і управління через ланцюг командування, що включає регулярні війська, регулярних офіцерів, але більшу частину сил складають контрактники, яким платить Росія", - підкреслив дипломат.

Раніше Волкер заявляв, що президенту Російської Федерації Володимиру Путіну потрібна влада, щоб впливати за межами РФ.

Також Волкер повідомляв, що США працюють з Україною для забезпечення безпеки виборів. Він також зазначав, що безпека виборів є спільним інтересом України і США.

Нагадаємо, спецпредставник заявляв, що український уряд робить недостатньо для співвітчизників, які живуть на контрольованих терористичними угрупованнями "ДНР" і "ЛНР" територіях.