ua en ru

США автоматично продовжили свої санкції проти Ірану на 10 років

США автоматично продовжили свої санкції проти Ірану на 10 років Фото: Обама не став підписувати законопроект про продовження санкцій проти Ірану

При цьому Обама відмовився підписувати законопроект про продовження санкцій проти Ірану

Президент США Барак Обама відмовився підписувати законопроект про продовження санкцій відносно Ірану на наступні десять років, однак відповідно до Конституції США обмежувальні заходи вступили в силу автоматично, передає Associated Press.

Так, відповідно до закону, президент США повинен підписати або відхилити законопроект протягом 10 днів після його схвалення конгресом. Термін підписання документа закінчився опівночі з середи на четвер, однак Обама його не підписав, тому документ автоматично став законом відповідно до Конституції країни.

"У адміністрації президента є всі необхідні повноваження для відхилення відповідних санкцій, і вона продовжує ними користуватися", - підкреслюється при цьому в офіційній заяві Білого дому.

Associated Press підкреслює, що відмова Обами підписати документ - демонстрація незгоди президента з рішенням конгресу. У Білому домі вважають, що продовження санкцій не є необхідним кроком, оскільки у США є інші інструменти, щоб покарати Іран в разі потреби.

Законопроект був прийнятий з переважною більшістю сенатом і палатою конгресу США 1 грудня 2016 року.

Нагадаємо, в Тегерані обіцяють вжити заходів у відповідь на продовження Сполученими Штатами Америки санкцій проти Ірану на найближчі 10 років.