ua en ru

В США в атаці WannaCry звинуватили хакера із Північної Кореї

В США в атаці WannaCry звинуватили хакера із Північної Кореї Фото: хакерська атака (pixabey)

Звинувачення і розголошення імен хакерів є частиною стратегії уряду США

В США звинувачують хакера із Північної Кореї в атаці WannaCry в 2017 році і кібер-атаках на компанію Sony Corp в 2014 році. Про це повідомляє Reuters.

Як зазначається, підозрюваний працював в складі групи хакерів, також відомої як Lazarus Group, щоб спробувати пробити кілька інших американських компаній.

Разом з тим, повідомляється, що розголошення імен хакерів є частиною стратегії уряду США щодо стримування майбутніх кібератак.

У 2014 році чиновники США заявили, що північнокорейські хакери несуть відповідальність за велике вторгнення в корпорацію Sony, що призвело до витоку внутрішніх документів і знищення даних.

Зазначимо, торік атака WannaCry торкнулася тисяч підприємств по всьому світу через комп'ютерний вірус, який зашифрував файли на порушених системах, включаючи Національну службу охорони здоров'я Великобританії, де непрацюючі комп'ютерні системи змусили скасовувати тисячі призначень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що творці вірусу WannaCry отримали 42 тис. доларів від своїх жертв через систему Bitcoin.