ua en ru

Хакери отримали 42 тис. доларів з допомогою вірусу WannaCry

Хакери отримали 42 тис. доларів з допомогою вірусу WannaCry Фото: хакери вимагали гроші від жертв WannaCry в біткоінах

Творці вірусу вимагали від жертв 300 доларів в біткоінах за розблокування системи

Творці вірусу WannaCry отримали 42 тис. доларів від своїх жертв через систему Bitcoin. Про це повідомляє The Times, посилаючись на дані платежів.

Як пише видання, творці вірусу, заразившего комп'ютери в більш ніж ста країнах світу, вимагали від своїх жертв викупу для розблокування системи в розмірі 300 доларів в біткоінах.

Система переказів біткоінов не дозволяє відстежити дані платника, однак оцінити суму, що знаходиться на рахунку зловмисників, виявилося можливим.

Організації Elliptic, а біткоін-платежі, повідомила, що зловмисникам поки що було зроблено лише 110 перекладів. Таким чином, на їх рахунку виявилося близько 42 тис. доларів або 23,5 біткоіна.

Також наголошується, що поки що зловмисники не намагаються зняти гроші, що опинилися в їх розпорядженні.

Раніше повідомлялося про те, що розробники вірусу WannaCry обійшли блокування, яка зупинила його поширення.

До цього поширення вірусу блокував британський фахівець з кібербезпеки, який веде твіттер MalwareTechBlog. Він зареєстрував домен з ім'ям, назва якого містилося в коді вірусу (iuqerfsodp9ifjaposdfjhgosurijfaewrwergwea.com). Вірус звертався з цього безглуздого адресою і, якщо не отримував відповіді, продовжував заражати інші комп'ютери.

Після того, як британський фахівець зареєстрував домен і він став доступний в мережі, вірус став отримувати від нього відгук, а згідно закладеному в нього алгоритмом, якщо відповідь одержано - поширення припинялося.

Нагадаємо, Нацагентство з кібербезпеки Британії попередило, що кібератаки з боку хакерів будуть продовжуватися.