ua en ru

У США заарештували українця за підозрою у вивезенні військового обладнання

У США заарештували українця за підозрою у вивезенні військового обладнання Фото: українця звинувачують у контрабанді тепловізорів та оптичних прицілів

Громадянина України заарештували за звинуваченням у контрабанді військового обладнання

У Сполучених Штатах Америки за звинуваченням у незаконному вивезенні військового обладнання заарештували громадянина України Володимира Недовіза. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Східного округу штату Нью-Йорк.

Повідомляється, що українець представлявся громадянином США для придбання обладнання та приладів військового призначення, які в подальшому доставлялися в Україну без відповідного дозволу. Зокрема, Недовіз переправляв до України оптичні приціли для карабінів і тепловізори, експорт яких, згідно законодавства США, суворо обмежено.

За даними американської прокуратури, Недовіз працював зі спільниками, які діяли під вигаданими іменами і з допомогою фіктивних фірм. В той же час не уточнюється, в який період українець незаконно вивозив військове обладнання. Йому може загрожувати до 20 років в'язниці та 1 млн доларів штрафу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що держсекретар США Рекс Тіллерсон запевнив Україну у підтримці в боротьбі з агресією РФ.