ua en ru

У США заарештували групу підозрюваних у підготовці дітей до стрільби

У США заарештували групу підозрюваних у підготовці дітей до стрільби Фото: поліція США (facebook.com/NYPD)

П'ятеро затриманих є прихильниками радикального ісламу

У США повторно заарештували п'ятьох осіб у штаті Нью-Мексико, яких підозрюють у підготовці дітей до стрільби, в тому числі в школах. Про це повідомляє Fox News.

Так, мова йде про Дженні Левейлл, її чоловіка Сирадже Ваххадже, двох його сестер Худжрах і Сабханне Ваххадж, а також про Лукаса Мортене.

Повідомляється, що всі вони потрапили в поле зору влади на початку серпня, коли на ділянці землі поруч з містом Таос на півночі Нью-Мексико були виявлені 11 виснажених і одягнених у лахміття дітей. Вони, за даними правоохоронних органів, є дітьми підозрюваних.

Як зазначає телеканал, прокуратура вважає, що Сірадж Ваххадж, імовірно, навчав дітей користуватися зброєю і готував їх до стрільби в школах, нападів на вчителів і співробітників правоохоронних органів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на півночі Каліфорнії (США) невідомі влаштували стрілянину біля школи, в результаті чого загинув підліток.

В результаті стрілянини загинув 16-річний підліток. Також повідомляється про ще одного постраждалого, якого госпіталізували в критичному стані.