ua en ru

У США розпочався тиждень протестів проти політики Трампа щодо меншин і правосуддя

У США розпочався тиждень протестів проти політики Трампа щодо меншин і правосуддя Фото: у США розпочався тиждень протестів проти внутрішньої політики Трампа

Активісти пообіцяли захищати під час президентства Дональда Трампа важко здобуті права голосу і кримінального правосуддя

Американські правозахисники в суботу, 14 січня, почали тиждень протестів, які будуть передувати інавгурації новообраного президента США Дональда Трампа. Про це повідомляє "Голос Америки".

Активісти пообіцяли захищати під час президентства Дональда Трампа важко здобуті права голосу і кримінального правосуддя.

Близько 2000 протестувальників, в основному афро-американців, незважаючи на безперервний дощ, мітингували біля меморіалу Мартіна Лютера Кінга у Вашингтоні, поки спікери закликали їх боротися за права меншин та закон про охорону здоров'я президента Барака Обами, який Трамп пообіцяв скасувати.

На мітингу також були присутні представники латиноамериканської групи La Raza, політики, родичі афро-американців, убитих поліцією, а також активісти Національної міської ліги та інформаційно-пропагандистської групи за громадянські права ЛГБТ.

За тиждень в США відбудеться близько 30 протестів проти Трампа

У цілому близько 30 груп, майже всі з яких виступають проти Трампа, отримали дозвіл на протести до, під час і після інавгурації новообраного президента.

У той же час, вашингтонська поліція і Секретна служба США планують залучити додатково близько 3 тис. співробітників і 5 тис. військовослужбовців Національної гвардії.

Як пише видання, вибір Трампа на користь сенатора Джеффа Сешінс (республіканець зі штату Алабама) на посаду міністра юстиції викликав занепокоєння серед багатьох лібералів, що новообраний президент може послабити права голосу для меншин і скасувати реформи системи кримінального правосуддя.

Нагадаємо, у США кілька конгресменів заявили про бойкот інавгурації Трампа.