ua en ru

Строк проведення експертизи проектів будівництва становитиме від 15 до 90 календарних днів, - Мінрегіонбуд

Уряд схвалив 11 травня "Порядок затвердження проектів будівництва і проведення їх експертизи та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету міністрів України". затвердив своєю постановою. Про це повідомляє прес-служба віце-прем'єра, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктора Тихонова.
За словами В.Тихонова, порядок встановлює процедуру затвердження проектів будівництва у залежності від загальної кошторисної вартості об'єкта та проведення експертизи проектів будівництва. Документ регламентує основні вимоги до порядку подачі проектної документації експертній організації, строки проведення експертизи в залежності від їх архітектурної, технічної та технологічної складності об'єктів будівництва.
"Схвалений документ дасть змогу уніфікувати питання затвердження проектів будівництва та проведення їх експертизи. А головне - сприятиме удосконаленню та скороченню термінів процедури проведення експертизи і залученню інвестицій у будівельну галузь", - сказав Віктор Тихонов.
Щодо строку проведення експертизи, як визначає порядок, він не повинен перевищувати 30 календарних днів - у залежності від технічної та технологічної складності об'єктів будівництва; 90 календарних днів - для об'єктів, що становлять підвищену ядерну та радіаційну небезпеку і таких, що підлягають оцінці впливу на навколишнє природне середовище; 15 календарних днів - для об'єктів І-ІІІ категорій складності, що споруджуються на територіях із складними інженерно-геологічними та техногенними умовами; 15 календарних днів - експертиза кошторисної частини проектної документації об'єктів І-ІІІ категорій складності.
Порядком також встановлюється, що замовник експертизи несе відповідальність згідно з законом за достовірність наданих документів, експерти - за неналежну якість проведення експертизи.