ua en ru

Термін дії закону про статус Донбасу буде залежати від партнерів України, - Парубій

Термін дії закону про статус Донбасу буде залежати від партнерів України, - Парубій Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Рішення про продовження закону буде залежати від позиції міжнародних партнерів з цього питання

Голова Верховної ради Андрій Парубій заявив, що рішення про те, чи продовжувати закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО), буде залежати від позиції міжнародних партнерів. Про це повідомляє прес-служба парламенту.

Парубій зазначив, що продовження дії закону в жовтні 2018 року не буде мати ніякого впливу, "оскільки Путін не планував і не планує виконувати будь-які угоди".

Також голова Ради нагадав, що і рік тому багато хто з народних депутатів протестував проти цього продовження.

"Цей рік показав, що жодних змін не відбулося. Перед нинішнім завершенням терміну ми будемо радитися, необхідно продовжувати дію закону, або такої потреби вже немає", - сказав він.

За словами голови парламенту, це рішення в деякій мірі залежатиме і від позиції міжнародних партнерів.

"Важливо зберегти міжнародне позиціонування України для захисту українських інтересів не тільки на загальному державному рівні, а наскільки це можливо", - підкреслив він, додавши, що з цього питання буде проведено нараду з головами фракцій, де і буде визначено, продовжувати чи ні дію цього закону.

Нагадаємо, 6 жовтня 2017 року Верховна рада схвалила законопроект про врегулювання ситуації на Донбасі. Документ, який продовжує на рік дію закону про особливий статус, підтримали 229 нардепів. Особливий порядок місцевого самоврядування вводиться тільки після виведення всіх незаконних збройних формувань, військової техніки, бойовиків і найманців з території окупованого Донбасу.