ua en ru

Термін дії національних віз для українців на території Туреччини подовжено до 90 днів

Термін дії національних віз для українців на території Туреччини подовжено до 90 днів Фото: Петро Порошенко провів зустріч з Реджепом Таїпом Ердоганом

Петро Порошенко провів зустріч з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом

Термін дії національних віз для українців на території Туреччини подовжено до 90 днів. Такої домовленості було досягнуто у ході зустрічі президента України Петра Порошенка з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, повідмоляє прес-служба Порошенка.

Як повідомляється, під час зустрічі було досягнуто низку дуже важливих домовленостей.


"Перше: остаточне узгодження угоди про взаємний захист інвестицій, угоди про уникнення подвійного оподаткування, що відкриває взаємні інвестиційні можливості і для турецьких інвесторів в Україні, і для українських інвесторів в Туреччині", - повідомив Порошенко.

Крім того було досягнуто домовленість про активізацію переговорів щодо зони вільної торгівлі для того, аби обидві сторони вийшли на компроміс і прибрали будь-які перешкоди у взаємній, двосторонній, економічній співпраці. Також Порошенко та Ердоган домовилися стосовно збільшення терміну дії національних віз для безперервного перебування українців на території Туреччини до 90 днів (наразі термін складає до 60 днів, - ред.).

Окрім цього, зазначається, що сторони обговорили нові проекти в галузях машинобудування та літакобудування, в оборонній промисловості.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що близько тисячі патрульних пройдуть короткострокове стажування в Туреччині.