ua en ru

Кошти, отримані від випуску Україною облігацій зовнішньої державної позики, будуть спрямовані на фінансування дефіцити держбюджету, - Ф.Ярошенко

Кошти, отримані від випуску Україною облігацій зовнішньої державної позики, будуть спрямовані на фінансування дефіциту держбюджету. Про це на брифінгу заявив міністр фінансів України Федір Ярошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

«Ми залучимо 2 млрд дол. Я думаю, на наступному тижні вони будуть у нас на коррахунку у казначействі. Вони будуть виключно використані для фінансування дефіциту бюджету, так як це передбачено законом про держбюджет», - наголосив Ф.Ярошенко.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив, що Україна вчора, 16 вересня, здійснила випуск облігацій зовнішньої державної позики на 2 млрд дол. "Вчора на виконання закону України про державний бюджет на 2010 р. Україна здійснила випуск облігацій зовнішньої державної позики на строк 5 років - 500 млн дол., та 10 років - 1,5 млрд дол. за відсотковою ставкою 6,875 - для п'ятирічних та 7,775 - для десятирічних інструментів", - зазначив М.Азаров.
Він додав, що цей випуск облігацій зовнішнього державного займу став першим успішним розміщенням єврооблігацій України, починаючи з 2007 р. "Здійснений випуск облігацій є безпрецедентним за всю історію зовнішніх запозичень незалежної України як за обсягом, так і за кількістю інструментів та поданих заявок - понад 300. Крім того, обсяг книги заявок, іншими словами попит, яка була відкрита 16 вересня 2010 р. - став рекордним для випуску українських євробондів, а саме більше ніж 6,2 млрд дол., що у три рази більше, ніж заявки", - наголосив глава уряду. Він додав, що випуск єврооблігацій 2010 р. став підтвердженням повернення України на ринки єврооблігацій.