ua en ru

Кошти для фортифікацій на Донбасі використовуються неефективно, - нардеп

Кошти для фортифікацій на Донбасі використовуються неефективно, - нардеп Фото: нардеп Семен Семенченко незадоволений використанням коштів для оборонних споруд

Кошти, призначені на будівництво оборонних споруд на Донбасі, використовуються неефективно. Про це на брифінгу повідомили нардеп від фракції "Самопоміч" Семен Семенченко після поїздки на схід України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Однією з причин поразки під Дебальцеве було саме безвідповідальне ставлення до будівництва оборонних споруд. Зараз з початку року йдуть обіцянки побудувати першу, другу, третю лінію, йдуть розмови про те, що ці лінії будуть доопрацьовані, удосконалено, на це виділяють великі кошти платників податків. Ми з народним депутатом Соболєвим, минулого тижня були в районі Маріуполя, в інших районах. Ситуація кардинально відрізняється від того, про що заявляють в повідомленнях АТО і в повідомленнях відповідальних осіб. Я не здивований, тому що одним з активних будівельників тих оборонних споруд був чоловік, якого спіймали на незаконному отриманні довідки учасника бойових дій", - сказав Семенченко.

За його словами, депутати будуть ініціювати перевірку витрачання коштів на будівництво оборонних споруд.

"Зараз ми будемо реагувати і на сам факт відсутності цих споруд в тих місцях, де необхідно. Ми також будемо ініціювати перевірку витрачання коштів, які виділяються на це платниками податків", - сказав Семенченко.

Також він зазначив, що найближчим часом депутати будуть наполягати на ухваленні парламентом закону про слідчі комісії, щоб розслідувати подібні злочини.

Нагадаємо, раніше нардеп Єгор Соболєв заявив, що фортифікація Маріуполя на 90% існує лише на картах.