ua en ru

Кошти ЄС на програми енергозбереження в Україні в 2011-2012 рр. не використовувались, - Держенергоефективності

Кошти фінансової допомоги Європейського Союзу (ЄС) на реалізацію програм з енергозбереження в Україні ні в минулому році, ні в поточному не використовувались. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності України).

"Рішення уряду про передачу цих коштів (бюджетної допомоги ЄС) Держенергоефективності України на виконання заходів державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010-2015 рр. було прийняте 17 жовтня 2011 р. Комітет Верховної Ради України з питань бюджету погодив передачу Держенергоефективності бюджетних призначень у розмірі 310 млн грн лише 6 грудня 2011 р. Відповідно, у 2011 р. ці кошти використані не були і на сьогодні знаходяться на рахунках Державної казначейської служби", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилась інформація про те, що Єврокомісія (ЄК) призупинила програми бюджетної підтримки України через неефективний розподіл наданих коштів.