ua en ru

Середня зарплата в Україні може сягнути 10 тис. гривень наприкінці року, - Гройсман

Середня зарплата в Україні може сягнути 10 тис. гривень наприкінці року, - Гройсман Фото: Владимир Гройсман (facebook.com/volodymyrgroysman)

Прем’єр вважає, що зростання мінімальної зарплати в Україні підштовхне підвищення середніх зарплат

У грудні 2018 року середня зарплата в Україні може сягнути 10 тисяч гривень. Про це повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман в ефірі "Свободи слова" на ICTV.

"Ми в кінці на грудень місяць зможемо мати середню заробітну плату в Україні на рівні 10 тисяч гривень. Ми маємо розуміти, що середня 10 тисяч - це означає, що хтось отримує п’ять, а хтось - може й 15", - повідомив Гройсман.

З його слів, зростання мінімальної зарплати в Україні підштовхне підвищення середніх заробітних плат.

"У 2017 році ми почали процес нормативної зміни мінімальних зарплат. В новому бюджеті ми маємо мінімальну зарплату майже 4200 гривень. Тобто цим нормативом ми підштовхуємо зростання середньої заробітної плати. Я переконаний, що роботодавці відчувають дефіцит кадрів і підвищують зарплату", - додав він

Голова уряду вважає, що з підвищенням зарплат українські заробітчани повернуться додому

"У принципі ми вважаємо, що якщо середня зарплата в Польщі умовно є 20 тисяч, а в Україні вона буде співрозмірною 15 тисяч, то люди почнуть повертатись додому. Можливо, поки що краще менше отримувати, але вдома. Це зовсім інше. Я б дуже хотів, щоб українці почали повертатися", - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, згідно з Державною службою статистики, середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій України у серпні 2018 року становила 8977 грн, збільшившись порівняно з серпнем минулого року на 26,2%.