ua en ru

Середня зарплата працівників ГФС повинна піднятися з 4 до 7,5 тисяч грн, - Насиров

Середня зарплата працівників ГФС повинна піднятися з 4 до 7,5 тисяч грн, - Насиров Фото: Роман Насиров

Підвищення зарплати співробітникам ГФС знизить рівень дрібного хабарництва

Середня заробітна плата працівників у структурі Державної фіскальної служби (ГФС) повинна бути збільшена з 4 до 7,5 тисяч гривень. Про це сьогодні під час презентації проекту з використання індивідуальних портативних відеокамер на митних постах в Борисполі журналістам заявив голова ГФС Роман Насиров, передає кореспондент РБК-Україна.

"В ГФС на сьогоднішній день середня заробітна плата по всій службі в районі 4 тисяч гривень, навіть трохи менше. Я думаю, що для того, щоб зарплати вистачало людині для того, щоб прожити, доїхати до роботи, просто прогодувати сім'ю, це повинно бути в середньому 7,5 тисяч гривень", - заявив Насиров, зазначивши, що питання про підвищення зарплат співробітникам ГФС обговорювалося вчора.


"Це повинно бути за рахунок бюджету. Частково це буде зроблено за рахунок оптимізації, яка вже майже закінчилася", - додав голова ГФС.

За його словами, в структурі служби також планується ще два кроки по оптимізації функціонала, де не планується істотних скорочень персоналу.

"За рахунок всього цього ми будемо намагатися піднімати зарплату з того фонду, що у нас є і ми вже кілька разів обговорювали додаткове фінансування для фонду заробітної плати", - сказав Насиров.

За його словами, підвищення зарплати співробітникам служби має також знизити рівень дрібного хабарництва серед персоналу.

Нагадаємо, раніше ГФС видала наказ, покликаний знизити тиск на бізнес.