ua en ru

Середній час поїздки Києвом скоротиться з 60-90 до 30-45 хвилин, - Воробйов

Виконання намічених Генеральним планом завдань покликане створити комфортні умови пасажироперевезень та модернізувати існуючі транспортні ресурси у столиці. На цьому наголосив сьогодні під час розширеного засідання Колегії КМДА директор ДП "Інститут "Київдормістпроект" ПАТ "Київпроект" Володимир Воробйов. Він зауважив, що реалізація головного документу столиці дозволить скоротити середній час поїздки містом з 60-90 до 30-45 хвилин. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

За словами Воробйова, у першу чергу розвиватимуть мережу швидкісного рейкового транспорту - тобто метрополітен, швидкісний трамвай і залізницю.

Так, схема розвитку метрополітену передбачає продовження трьох існуючих ліній і будівництво однієї нової (загальна довжина ліній - 103,0 км, кількість станцій - 81, пересадочних вузлів між лініями метрополітену - 6).

Схема розвитку швидкісного трамваю передбачає збереження існуючої лінії "Площа Перемоги - Кільцева Дорога" з її реконструкцією і частковою зміною траси в районі залізничного вокзалу Київ-Пасажирський.

Передбачається також продовження будівництва лівобережної лінії швидкісного трамваю від ж/м Вигурівщина - Троєщина до Південних Осокорків.