ua en ru

У Середземному морі потонули більше сотні мігрантів

У Середземному морі потонули більше сотні мігрантів Ілюстративне фото (twitter.com/MSF_Sea)

Човен з мігрантами здувся й потонув

Біля узбережжя Лівії в Середземному морі затонуло судно з мігрантами, в результаті чого загинуло більше сотні людей. Про це повідомляє організація Лікарі без кордонів.

В організації повідомили, що два гумових човна покинули узбережжя Лівії рано вранці 1 вересня 2018. У кожному з них перебувало понад 160 мігрантів з країн Близького Сходу та Північної Африки.

В той же день один з човнів здувся й потонув, в результаті чого з усіх дорослих і дітей, що були на борту, змогло вижити тільки 55. За даними організації серед загиблих було понад 20 дітей.

Наступного дня після події берегова охорона Лівії доставила 276 виживших людини у порт Хомс, який знаходиться в 120 кілометрах від столиці країни. В організації повідомляють, що врятовані люди потребують медичної допомоги, але їх незаконно утримують під вартою.

Також наголошується, що ця катастрофа з мігрантами є найбільшою за останні місяці.

Нагадаємо, найбільший міграційний табір Греції можуть закрити за жахливих умов. Табір Морія на грецькому острові Лесбос вже давно описується Організацією Об'єднаних Націй та іншими правозахисними організаціями як переповнений і непридатний для людей.