ua en ru

Найбільший міграційний табір Греції можуть закрити через жахливі умови

Найбільший міграційний табір Греції можуть закрити через жахливі умови Фото: табір Морія (ekathimerini.com)

Більше 8,3 тисяч біженців та мігрантів у даний час перебувають у колишньому військовому таборі

Найбільший міграційний табір Греції Морія можуть закрити наступного місяця, якщо органи влади не очистять "неконтрольовані об’єми відходів". Про це заявив регіональний губернатор, вказавши на ризики для здоров'я населення, повідомляє Euractiv.

Як зазначає видання, табір Морія на грецькому острові Лесбос вже давно описується Організацією Об'єднаних Націй та іншими правозахисними організаціями як переповнений та непридатний для людей.

Більше 8,3 тисяч біженців та мігрантів у даний час перебувають у колишньому військовому таборі, живучи у морських контейнерах та наметах, хоча табір розрахований на 3100 осіб.

Губернатор провінції, до якої належить Лесбос, заявила, що інспектори з питань охорони здоров'я оголосили Морію "непридатною та небезпечною для здоров'я населення та навколишнього середовища".

За її словами, інспектори виявили "неконтрольовані обсяги відходів", зламані каналізаційні труби та переповнені сміттєві баки. Крім того, житлові приміщення не прибиралися належним чином, існував високий ризик передачі захворювань через переповненість і застійну воду, а також мух в туалетах.

"Ми видаємо 30-денний термін ... щоб виправити всі проблеми. Після закінчення терміну ми будемо забороняти його експлуатацію навіть за однією з вищезгаданих проблем", - йдеться у повідомленні губернатора на адресу міністра з питань міграції.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що на острові Лесбос побились мігранти, постраждало 8 людей.