ua en ru

Серед затриманих осіб в рамках "шпигунського скандалу" у США є громадяни України

Серед восьми затриманих у рамках "шпигунського скандалу" у США осіб є громадяни України. Тільки четверо із затриманих мають російське громадянство, причому троє з них одночасно є громадянами США. Про це РБК повідомив консул-радник генерального консульства Росії в Х'юстоні Сергій Азізов.

Крім того, серед затриманих є громадяни Азербайджану та Казахстану.

"За отриманою нами від правоохоронних органів США інформації, російське громадянство мають лише четверо з восьми затриманих - Олександр Фіщенко, Олександр Пособілов, Анастасія Дятлова і Вікторія Клебанова. При цьому Фіщенко, Пособілов і Клебанова мають подвійне громадянство і одночасно є громадянами США. Лише у Дятлової тільки російське громадянство", - уточнив консул.

Нагадаємо, що раніше прокуратура США висунула звинувачення в незаконному експорті військових технологій 11 особам. При цьому затримані були тільки вісім з них, інші перебувають у розшуку. Фірма, через яку нібито здійснювалося вивезення військових технологій до Росії, знаходилася в Х'юстоні. Раніше ЗМІ називали всіх підозрюваних росіянами.

Читайте також: У США пред'явили звинувачення 11 підозрюваним в організації незаконних поставок військових технологій до Росії