ua en ru

Через 25 років після закінчення холодної війни світ повертається назад, - Дуда

Через 25 років після закінчення холодної війни світ повертається назад, - Дуда Фото: Анджей Дуда

На саміті будуть обговорюватися питання зміцнення "слабких місць" в обороні НАТО

Президент Польщі Анжей Дуда заявив, що сьогоднішня зустріч Варшавського саміту НАТО буде присвячена формуванню оновленої концепції роботи НАТО, заснованої на гарантії безпеки, демократії, свободи.

"Ми всі хочемо жити у вільному, демократичному і спокійному міжнародному співтоваристві. Ми повинні розробити стратегію стримування і оборони, і до цього нас змушує ситуація, що загострилася в світі", - зазначив він.

Дуда також сказав, що "після 25 років з моменту закінчення холодної війни" світ "повертається назад".


"Свідчення цьому - анексія Криму та ситуація на Донбасі, ситуація в Балтії і на Балканах, Грузія, Молдова, Сирія і весь Близький Схід. У нас грандіозне завдання - забезпечити безпеку світу і зробити так, щоб в ньому домінувало торжество закону", - підкреслив президент.

Крім того, він заявив, що на саміті будуть обговорюватися питання зміцнення "слабких місць" в обороні НАТО, а також зміцнення відносин альянсу і країн ЄС.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг очікує від Варшавського саміту історичних результатів і вважає, що "світ став більш небезпечним місцем в порівнянні з тим, яким він був кілька років тому".