ua en ru

СПУ пропонує повернути в держвласність транзитні і розподільні мережі

Соціалістична партія України (СПУ) пропонує повернути у державну власність транзитні та розподільні мережі. Про це йдеться в проекті передвиборної програми СПУ, оприлюдненій сьогодні до обговорення.

Також у частині програми, присвяченої подоланню корупції, значаться такі пункти: виробництво монопольних продуктів і послуг, а також алкоголю та тютюнових виробів повинні перебувати в держвласності, при цьому монопольна частка в галузі не має права перевищувати 20%; націоналізація буде проводитися на тих же умовах, що і приватизація; газ внутрішньо видобутку використовується тільки на потреби ЖКГ та домогосподарств.

Надра і копалини повинні перебувати у державній власності. «Приватний сектор буде брати участь на умовах оренди чи концесії у видобутку ресурсів. Залучення інвесторів в ці сектори буде проводитися на основі випуску державних облігацій... Для припинення розкрадання державного майна законодавчо закріпимо статус активів держави, які неможливо приватизувати. Керівництво державними підприємствами повинно здійснюватися кадрами з кадрового резерву держави за конкурсним принципом», - сказано в проекті передвиборної програми СПУ.

Також буде проведено загальну люстрацію державних і місцевих чиновників. «Винні будуть залучатися до кримінальної відповідальності з конфіскацією майна, а члени їх сімей будуть позбавлені права займати посади в державних установах протягом 15-25 років», - зазначено, зокрема, в проекті програми.

Пропозиції та зауваження до програми СПУ просить надсилати на електронну адресу zagal@socialist.in.ua з позначкою «обговорення передвиборчої програми».