ua en ru

Спікер польського Сейму виступив за продовження історичної дискусії з Україною

Спікер польського Сейму виступив за продовження історичної дискусії з Україною Фото: Марек Кухциньскій (sejm.gov.pl)

Кухциньскій вважає, що Києву та Варшаві не варто відкладати обговорення складних тем

Україні та Польщі не слід відкладати продовження історичної дискусії. Про це на форумі "Європа-Україна" заявив спікер польського Сейму Марек Кухциньскій, передає "Польське радіо".

За словами Кухциньского, у відносинах між Польщею та Україною існують певні історичні "рахунки", по яким необхідно розрахуватися, і для цього потрібно порушувати складні теми. Він підкреслив, що відносини між країнами мають будуватися на історичній правді, а також запевнив Україну в підтримці її євроінтеграції.

Крім того, Кухциньскій відзначив загрозу для Європи і, зокрема, для України, яку представляє собою проект газопроводу "Північний потік-2". Також спікер польського Сейму заявив про необхідність створення спільної з Україною прикордонної та залізничної інфраструктури.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в польському Сеймі обговорять роль Росії у провокаціях в Україні та Польщі. Відповідну інформацію повинні надати керівники Агентства внутрішньої безпеки, Агентства розвідки, Служби військової контррозвідки Служби військової розвідки Польщі.