ua en ru

У польському Сеймі обговорять роль Росії у провокаціях в Україні та Польщі

У польському Сеймі обговорять роль Росії у провокаціях в Україні та Польщі Фото: Сейм Польщі (flickr.com/premierrp)

Спецслужби Польщі мають надати інформацію щодо причетності російських спецслужб до антипольських та антиукраїнських провокацій

Комітет польського Сейму з питань спеціальних служб у четвер, 22 березня, обговорить роль російських спецслужб у діях, спрямованих на дестабілізацію польсько-українських відносин в Україні та Польщі. Про це повідомив у вівторок, 13 березня, голова комітету Марек Опьола, передає "Польське радіо".

Відповідну інформацію мають представити керівники Агентства внутрішньої безпеки Польщі, Агентства розвідки, Служби військової контррозвідки та Служби військової розвідки.

"Скличу на майбутній четвер - 22 березня - засідання комітету. Хочемо дізнатися від голів спецслужб про те, якою є роль російських спецслужб в антипольських провокаціях та дезінформації в Україні", - заявив Опьола.

Він додав, що від спецслужб також очікують звіту про роль росіян у подібних антиукраїнських діях у Польщі.

"На нашу думку, ці акції спрямовані на провокування та поглиблення неприхильності до громадян України у Польщі та поляків в Україні, і це частина гібридної війни Росії", - сказав представник Сейму.

Нагадаємо, 13 березня у Польщі розпочався дводенний економічний форум "Європа-Україна", де обговорюватимуть економіку та політику в Польщі, Європі та країнах за східним кордоном Євросоюзу.