ua en ru

Спікер парламенту Молдови заявив про неможливість виконання вимог протестувальників

Спікер парламенту Молдови заявив про неможливість виконання вимог протестувальників Фото: спікер парламенту Молдови Андріан Канду

Проведення дострокових виборів є малоймовірним, оскільки зараз немає для цього юридичних причин

Спікер парламенту Молдови Андріан Канду заявив, що вимоги протестуючих про розпуск парламенту і дострокові вибори не можуть бути виконані владою. Про це він повідомив після зустрічі з лідерами протесту в Молдові проти призначення уряду Павла Філіпа, передає Newsmaker.

Як наголошується, спікер також заявив, що немає жодних сумнівів у законності обрання нового Кабінету міністрів, що, за його словами, підтверджують і коментарі з цього приводу міжнародних партнерів.

"Вони не визнають легітимність уряду і вимагають дострокових виборів. Є дуже мало причин для того, щоб проводити дострокові вибори. Уряд законний, про це свідчить і підтримка наших партнерів з розвитку, реакція зарубіжних лідерів, яка була вчора і сьогодні", - сказав Канду.

Також повідомляється, що він закликав дати можливість уряду попрацювати хоча б 100 днів, щоб "він стабілізував ситуацію і показав свої здібності".

Крім того, Канду повідомив, що завтра знову зустрінеться з учасниками протестів у Молдові, а перед цим обговорить ситуацію з парламентською "більшістю".

Він також заявив, що винні в заворушення і зіткненнях, які сталися вчора в ході протестів у Молдові, будуть покарані.

"Вчора протестувальники перейшли межі. Особи, які діяли незаконно і завдали матеріальної шкоди і поранення, відповідатимуть за це, згідно із законом", - заявив Канду, запевнивши, що мова не йде про політичні переслідування.

За словами Канду, проведення дострокових виборів є малоймовірним, оскільки зараз немає для цього юридичних причин.

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întâlnire cu liderii protestatarilor. Speakerul a făcut apel la...

Опубликовано Parlamentul Republicii Moldova 21 января 2016 г.

Нагадаємо, протести в Молдові викликані виборами прем'єр-міністра країни, яким став Павло Філіп.