ua en ru

Спікер конгресу США закликав ухвалити закон про санкції проти Росії

Спікер конгресу США закликав ухвалити закон про санкції проти Росії Фото: будівля Конгресу США (nasa.gov)

У профільному комітеті палати представників прагнуть "просунути законопроект" у найкоротші терміни

Спікер палати представників конгресу США, республіканець Пол Райан виступає за якнайшвидше ухвалення законопроекту, який введе нові санкції проти Росії та Ірану. Про це він заявив 22 червня 2017 року, передає Reuters.

Зокрема Райан підкреслив, що вітає введення нових санкцій. Своєю чергою голова комітету із закордонних справ палати представників Ед Ройс, за словами Райана, "горить бажанням просунути законопроект" у найкоротші терміни.

Законопроект, який передбачає розширення санкцій відносно Москви і Тегерана і дозволяє конгресу блокувати в майбутньому будь-які кроки президента США Дональда Трампа зі зняття будь-яких санкцій щодо них, 15 червня був ухвалений сенатом, верхньою палатою американського конгресу. За нього проголосували 98 зі 100 сенаторів.

У палаті представників законопроект обговорювали 20 червня, тоді конгресмени ухвалили рішення відкласти його розгляд. Причиною стало процедурне заперечення голови комітету палати по доходах і видатках республіканця Кевіна Брейді, який нагадав, що, згідно з процедурою, будь-які законодавчі ініціативи, які стосуються доходів держави, спочатку повинні передаватися на розгляд в палату представників, а законопроект про санкції проти Росії і Ірану був запропонований й ухвалений спочатку в сенаті, а потім його направили в нижню палату.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що адміністрація президента США Дональда Трампа намагається послабити схвалені Сенатом 15 червня 2017 року санкції щодо РФ.