ua en ru

Адміністрація Трампа намагається послабити схвалені Сенатом санкції проти РФ, - NYT

Адміністрація Трампа намагається послабити схвалені Сенатом санкції проти РФ, - NYT Фото: Дональд Трамп (YouTube Screenshot)

Білий дім лобіює послаблення санкцій проти Росії

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки (США) Дональда Трампа намагається послабити схвалені Сенатом 15 червня 2017 року санкції щодо Російської Федерації (РФ). Про це повідомляє The New York Times, посилаючись на власні джерела.

"Білий дім лобіює ослаблення законопроекту, прийнятого більшістю в Сенаті минулого тижня, який наклав би нові жорсткі санкції на РФ за втручання у вибори в 2016 році і дозволив би Конгресу заблокувати будь-який майбутній крок президента Трампа за зняття санкцій з Москви", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, зусилля спрямовані на запобігання незручної і політично руйнівної боротьби між вето адміністрації Трампа і Конгресу. Палата представників, незважаючи на звичайно ворожий настрій проти РФ, опинилась перед вибором демонстрації жорсткої лінії проти Москви за її неправомірну поведінку і потенційної конфронтації з власним президентом.

Так, до підпису президента, документ має прийняти Палата представників, однак на думку конгресменів, документ порушує вимогу у Конституції США про те, що розгляд будь-якого законопроекту із збільшенням доходів уряду повинно починатися в Палаті представників. У свою чергу, демократи припустили, що республіканці намагаються заблокувати законопроект.

Джерела видання в Білому домі наполягають, що не прагнуть послабити санкції проти РФ, але стурбовані узурпацією частини повноважень адміністрації, відбираючи у Трампа можливість "гнучкої політики" щодо Кремля. Наприклад, посилати Москві сигнали про те, що санкції можуть бути ослаблені в обмін на поступки. Тобто, адміністрація хоче не дати можливості Конгресу блокувати спроби Трампа послабити або скасувати санкції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Білий дім планує попрацювати з республіканцями в Палаті представників над тим, щоб законопроект про нові санкції проти Росії були внесені лояльні поправки адміністрації Дональда Трампа.